LogIn Creaza Cont

Arata anunturile din:

Categorii anunturi

Curs valutar

Data: 2018-10-18
EUR: 4.6658
USD: 4.0493

Alte anunturi

Patrie


Patriot, cineva pentru care interesele unei parti par superioare fata de cele ale intregului, pacalitul politicienilor si unealta cuceritorilor.

Fii liber sau conservator, fii cum stii, dar crede in patrie.

S-au dus, patria porcului e acolo unde porumbul creste mai mare.

Acest noroi nu mi-e indiferent, el tine de pamantul patriei mele.

Romania este ca Dunarea cea lata, mare si adanca, in care se cotropesc apele deosebite din a dreapta si din a stanga; cu cat mai multe paraie, pe atata si Dunarea creste; valurile straine s-au cotropit in romanie, nici un val nu ne-a putut ineca... de multe ori un val amenintator de pieire ne-a...

Patriotismul poate fi tradus ca dispozitia pentru a ucide sau de a se lasa ucis pentru un motiv trivial.

Cum am sarutat pamantul aveam 14 ani, intre cele doua refugii, iarna, singur, cu paltonul descheiat dand sa se rupa de mine si plutind peste crivat.

Nu va ofer nici plata, nici cazare si nici mancare; va ofer doar foamete, sete, marsuri fortate, lupte si moarte. Lasati-l pe cel care isi iubeste tara si cu inima, nu numai cu gura sa ma urmeze.

Daca arborii isi schimba uneori patria, de vina sunt numai frontierele.

Desteapta-te, romane, din somnul cel de moarte, In care te-adancira barbarii de tirani! Acum ori niciodata croieste-ti alta soarte, La care sa se-nchine si cruzii tai dusmani! Acum ori niciodata sa dam dovezi la lume Ca-n aste mani mai curge un sange de roman, Ši ca-n a noastre piepturi pastram...

Sunt moldovean, dar patria mea Am fost silit de demult s-o parasesc, ...dar fiind cazac pe dinafara Sunt moldovean in inima.

Fiecare om are o patrie, restul sunt tari.