LogIn Creaza Cont

Arata anunturile din:

Categorii anunturi

Curs valutar

Data: 2018-10-18
EUR: 4.6658
USD: 4.0493

Alte anunturi

Literatura


Imi place ceea ce am scris,imi place opera mea, dar nu stiu cum am scris-o.

A scrie e a face din nou si intr-altfel tot ce fusese indiscutabil facut si bine facut.

Sultanica, desi bucata de debut, nu poarta stigmatele inerente. Maturitatea mijloacelor, mladierea limbii muntenesti, autenticitatea tablourilor si figurilor, surprind. Delavrancea nu descoperea o modalitate de expresie. El se regasise. Lucreaza acum febril. Aduna fise pentru o alta nuvela,...

Cat priveste literatura contemporana, autorului lipsindu-i distantarea temporala, e cea mai nesigura si vulnerabila parte a Istoriei, dar nu intr-atat cat sunt cele trei secole de literatura veche(literatura religioasa, istoriografie) altoite pe corpul beletristicii.

Atacarea prozei, ca sa folosesc un termen din muzica, a fost pentru mine, in clipa in care i-am pipait cum s-ar spune carnea, una din cele mai faste revelatii, dupa ce, ani si ani, intorsesem poezia pe toate fetele, din toate unghiurile si o ma folosisem de ea ca de o tinta in care tragi cu...

Daca vrei sa te faci romancier, draga cititorule, deschide miezul si scoate din calimara universul.

Caci noaptea fiind mama tuturor lucrurilor, filosofii intelepti sunt de parere ca orice scriere e roditoare in masura in care este si intunecata.

Literatura, ca orice arta, descopera viata.

Atunci cand poti citi ceva fara efort, inseamna ca efortul mare a fost depus atunci vand a fost scris a lucrarea.

In principiu scriu pentru mine.

Pentru inceput va pot spune ca perceptia noastra asupra lumii este deformata,incompleta.Apoi memoria noastra este selectiva. Si in final scrisul transforma totul.

Intotdeauna sa spui adevarul, gandeste inainte de a vorbi si scrie dupa aceea.