LogIn Creaza Cont

Arata anunturile din:

Categorii anunturi

Curs valutar

Data: 2018-04-26
EUR: 4.6490
USD: 3.8160

Alte anunturi

Iubire


Daca atribuim iubirii insusirea de razboi atunci eu sunt cu siguranta un veteran pe campul de lupta. Spre deosebire de ceilalti camarazi ai mei, pe mine numai moartea ma poate face sa dezertez.

Iubirea este un foc ascuns, o boala placuta, o otrava buna la gust, o dulce amaraciune, un chin desfatator, un zbucium plin de bucurie, o rana salbatica si dulce, o moarte blanda.

Iubirea corespunde unei nevoi, nevoia unui refugiu ideal in care sa fie atinsa voluptatea superioara oricarei alta si care sa nu mai lase altei dorinte -voluptatea si repausul beatitudinei.

Colind Ca si cum ploile ar fi un destin ni s-a facut dor de apropieri fara nume; doar tu esti aici si ploaia aceasta locuindu-ma; n-as vrea sa plec niciodata fara sa stiu ca in mine rostul varsarii din mugur in fruct e samanta, fara sa stiu ca in noi clipele-si cresc frumusetea intr-un colind de...

Sarutul meu fu muscatura de caine, imbratisarile mele, dureroase; cu o posomorata inversunare, cautam sa alung din carnea Cordeliei amintirea tuturor saruturilor si dezmierdarilor ireale din somn, sa sterg toate urmele invizibile si sa epuizez toata infiorarea simturilor numai pentru mine.

Iubirea absoluta e rara si e periculos sa ne lasam calauziti de fantoma ei, pentru ca jertfim fericirile posibile ce ne stau la indemana.

Oare ce e ideea unei iubiri imposibile? Un drept? Sau o tortura?

Iubirea, care este cu adevarat iubire si nu numai un trecator capriciu, nu se opreste pe ce e menit pieirii, ci se desteapta, se aprinde, salasluieste numai in ceea ce este vesnic.

Iubirea apare in momentul in care trairile interioare sfideaza orice ratiune.

Numai primele iubiri pot fi in intregime curate si fericite.

Si daca ea si numai ea ti s-ar ivi-n cale ori de cate ori mergi aiurea de unul singur, oare-ai opri-o si-ai deveni-n sfarsit fericit…? …Sau dimpotriva, ti-ai vedea cu sfintenie de drum, suferinta ta capatand pe loc stralucire?!...

In iubire esti mereu egalul celui iubit, de aceea iubirea este o eminenta scoala a demnitatii.