LogIn Creaza Cont

Arata anunturile din:

Categorii anunturi

Curs valutar

Data: 2017-11-23
EUR: 4.6546
USD: 3.9306

Alte anunturi

Cultura


Cultura e acumulare de realitate.

Un umil aprinzator de lumanari in templul culturii nationale, asa trebuie sa se socoteasca pe sine orice carturar modern.

Cultura e singura sa religie, de aceea se inchina cand intra-n librarie.

Pacatele culturale nu se prescriu niciodata.

Prin cultura, existenta se imbogateste cu cea mai profunda varianta a sa. Cultura este semnul vizibil, expresia, figura, trupul acestei variante. Cultura tine deci mai strans de definitia omului decat conformatia sa fizica sau cel putin tot asa de strans. Filosofia culturii.Cultura si comunicare

Fara cultura si fara relativa libertate pe care cultura o implica, societatea, chiar si perfecta, este o jungla. De aceea orice creatie autentica este un dar pentru viitor.

Un popor nu-si poate justifica dreptul la existenta distincta in sanul popoarelor civilizate, decat daca poate contribui cu ceva la cultura universala, dandu-i nota specifica a geniului sau.

Pentru om, cultura, in ansamblul ei, reprezinta mediul specific de existenta, dispozitivul simbolic prin care isi tezaurizeaza cunoasterea si isi interpreteaza experienta istorica. Ea delimiteaza un domeniu existential, caracterizat prin sinteza dintre obiectiv si subiectiv, dintre real si ideal....

Cultura e ceva unic.

Adevarata fericire consta in fapte ale spiritului, si nu in cele ale trupului.

Cultura: este strigatul oamenilor in fata destinului.

Unii trec prin cultura fara urmari grave.