LogIn Creaza Cont

Arata anunturile din:

Categorii anunturi

Curs valutar

Data: 2017-11-24
EUR: 4.6536
USD: 3.9215

Alte anunturi

Creatie


Creatia unul din parleazurile eternitatii.

Fara blestem moartea nu ar mai avea nici un sens, fiindca nimeni nu s-ar mai raporta la Moarte precum nimeni nu ar mai intelege Viata. Fara blestem marile creatii ale omenirii, toate cele sapte minuni, nu ar mai fi existat fiindca nici una dintre acestea nu poate exista fara de moarte

Creatia se afla intotdeauna in opozitie cu somnul.

Daca te-ai asezat in viata in conditii absolute, practica absolutul: creatia.

Numai creatia mai poate intepeni clepsidrele.

Creatia este o lucrare divina, de care noi niciodata n-o sa fim in stare, cei care ne-am imbolnavit cu adevarat fie de poezie, fie de proza, fie de teatru, fie de muzica, niciodata n-o sa ne lecuim, chiar daca am incercat sa ne tratam.

Creatia poetica implica in primul rand traire sufleteasca, niciodata trupul nu va scrie poeme care sa incante sufletele dincolo de scurtimea nefireasca, din acest punct de vedere, a vietii.

Dar nu-i pot invinge de tot caci fiecare clipa intens traita si deplin rostita de creator devine eternitate si noi toti ne putem mereu intoarce si hrani, iar si iar, din minunea rostirii lui.

Creatia a apuca din haosul inform elemente brute, a le topi impreuna si a le turna intr-o forma care sa imbrace o viata ce se diferentiaza intr-un chip absolut hotarat de tot ce nu este ea aceasta este puterea naturii si a artistului.

Procesul de cratie este ca si muzica care se inalta cu o rapiditate si forta extraordinara.

Sensul existentei si datoria fiecarui om este creatia.

Poetii adevarati vad lumea in care traiesc si de aproape, in chip intens si arzator dar, in acelasi timp, si dintr-un tulburator departe al esentelor primordiale vazute clar, asa cum se vad stelele din fantana.