LogIn Creaza Cont

Arata anunturile din:

Categorii anunturi

Curs valutar

Data: 2018-04-26
EUR: 4.6490
USD: 3.8160

Alte anunturi

Copilarie


Cand nu mai esti copil, ai murit de mult.

N-am avut cu totii marele noroc de a fi doamne, n-am fost cu totii generali, poeti, sau oameni de stat; dar cand e vorba de copii mici, atunci santem cu totii egali.

In copilarie doresti totul, in tinerete si la maturitate ceva anume, la batranete nimic.

E o copilarie sa te lasi stapanit de trecut.

Asa eram eu la varsta cea fericita si asa cred ca au fost toti copii, de cand ii lumea si pamantul, macar sa zica cine ce-a zice.

Un copil care nu se joaca nu este un copil, dar omul care nu se joaca a pierdut pentru totdeauna copilul care traia in interiorul sau si de care ii va fi groznic de dor.

Copilarie ii vad chipul cu surasuri inflorite bland si buzele arcuite tandru schitand jumatati de cuvant corpul lui cauta forma viitoare ce il va adaposti gandurile lui neintelese stau atarnate in orologii coclite in care minute lenese il viseaza. iata trupul lui nedomolit cautand in zadar...

Daca a existat vreodata pe pamant un despotism suprem si fara rezerve, acesta este despotismul unui copil de geniu asupra sufletelor mai putin energice ale tovarasilor sai de joaca.

Si trece trenul copilariei si nu se opreste decat la vamile cerului.

Dragi mi-erau tata si mama, fratii si surorile si baietii satului, tovarasii mei de copilarie, cu cari, iarna, in zilele geroase, ma desfatam pe gheata si la sanius, iar vara in zile frumoase de sarbatori, cantand si chiuind, cutreieram dumbravile si luncile umbroase, tarinele cu holdele, campul...

Copilaria e o lume aparte: pentru noi o lume ciudata, fantastica, ireala, pentru cei ce fac parte din ea, din potriva una reala si plina de armonie.

Singurul paradis pierdut.